MENU SLUITEN
Iedereen werkt met data

Betere beslissingen met data? Daar dragen we allemaal aan bij.

 

Belangrijke data, cijfers en nieuwe ideeën communiceren op een overtuigende en effectieve manier is een skill die niet alleen de leiding van een organisatie nodig heeft. Wat onze functie ook is; met zo’n overvloed aan data is het een skill die we vandaag allemaal hard nodig hebben. 

Onderzoek van PwC laat zien dat 67% van alle banen nu data-georiënteerd is. En dat aantal neemt alleen maar toe. Van de magazijnmedewerker tot aan de CEO: iedereen werkt op zijn of haar manier met data. Data zijn er om betere beslissingen te kunnen nemen. De magazijn medewerker zal bijvoorbeeld willen weten of er nog genoeg producten op voorraad liggen om morgen te kunnen leveren. De incasso-medewerker zal willen weten, welke klanten hun factuur niet tijdig hebben betaald. De finance manager zal aan de CEO vertellen hoeveel procent van de klanten niet binnen de gestelde krediettermijn heeft betaald. En de CEO zal zich afvragen wat betekent dit betaalgedrag voor onze organisatie binnen nu en tien jaar? Vormen die late betalingen een groot risico? Zien we kansen om het te verbeteren? En, wat moeten mensen in mijn organisatie anders doen zodat de data in de toekomst er beter uitzien?

 

Data helpen ons nieuwe kansen te ontdekken en risico’s te signaleren. Het succes dat we als team of organisatie hebben met nieuwe inzichten uit data wordt uiteindelijk bepaald door de manier waarop we die inzichten begrijpelijk en overtuigend met elkaar kunnen communiceren. En daar dragen we allemaal aan bij.

Belangrijke data en nieuwe ideeën communiceren op een overtuigende en effectieve manier is een skill die we allemaal hard nodig hebben. Juist nu. Voor meer bruikbare tips en tools, volg SkillsLab op Linkedin