MENU SLUITEN

B&F SkillsLab

SkillsLab is het kenniscentrum van B&F. Het is de plek waar managers en -professionals met een belangstelling voor data en innovatie, kennis delen over strategisch informatie design, het transformeren van data naar bruikbare informatie voor data-gedreven besluitvorming.
SkillsLab biedt professionals de tools en mindset die nodig zijn om belangrijke data op een effectieve manier te communiceren en bij te dragen aan innovatieve, data-gedreven oplossingen voor de organisatie.

Data

Big Data is niet iets wat hoort bij een denkbeeldige verre toekomst. Data zijn overal en zijn inmiddels bulk handelswaar, net als cacao, koffie, goud en electriciteit. Ze zijn onmisbaar geworden voor de manier waarop we leven, werken en denken. Data worden verzameld om producten te verbeteren, om teams beter te laten presteren en om levens te redden. Steeds meer beslissingen zijn data-gedreven. Maar data op zichzelf hebben geen waarde. Ze zijn slechts een abstracte weergave van de werkelijkheid. Ze staan altijd voor iets anders en zijn een weergave van ons gedrag, onze acties, ons menselijk handelen.

Informatie design

Geen enkele andere informatie is kritischer dan de data. Cijfers onthullen wat er gebeurt, hoe een organisatie presteert, maar ook hoe het met onze gezondheid is gesteld. Ongeacht hoe belangrijk ze zijn, data kunnen niet voor zichzelf spreken. Om een begrijpelijk verhaal te vertellen en mensen te overtuigen met data, moeten we ze een duidelijke stem geven. We tonen data in presentaties, rapportages of dashboards. Maar te weinig van die informatie is goed ontworpen, wat niet alleen leidt tot slechte communicatie, maar zelfs tot verkeerde beslissingen en gemiste kansen. B&F SkillsLab is de plek waar professionals leren hoe ze data op een effectieve manier kunnen communiceren.

Waarde creëren

Door de snelle ontwikkeling van big data ontstaat er een enorme behoefte aan professionals die kennis hebben van data-analyse en ook in staat zijn die data te vertalen naar nieuwe inzichten. Die nieuwe inzichten moeten worden gecommuniceerd, ingebed in de bedrijfscultuur en worden ingezet voor meer innovatie in de organisatie. Het probleem en de vraag voor veel organisaties is echter 'Hoe kunnen we die enorme hoeveelheid data omzetten in kennis en innovatie die leidt tot meerwaarde voor onze cliënten en onze organisatie?' De nieuwe en snelle ontwikkeling rondom data, vraagt nieuwe skills van medewerkers. B&F SkillsLab wil in die behoefte voorzien door professionals een leerplatform te bieden waar ze kennis kunnen delen over data, informatie en strategie. SkillsLab biedt tools, advies, nieuwe inzichten en bruikbare informatie over het ombuigen van data naar nieuwe inzichten en data-gedreven oplossingen.

B&F SKILLSLAB

Hoe innoverende organisaties betere en snellere beslissingen nemen

Effectieve communicatie van data gebeurt niet vanzelf, het is het resultaat van een goed werkend informatie designproces.

BLACKBIRD & FINCH

Met de dag groeit de hoeveelheid data harder. Dit zijn de cijfers:

90% van alle data in de wereld is verzameld in de laatste 2 jaar.

Er zijn 9 miljard mobiele telefoon verbindingen in de wereld.

In 2020 versturen we 306 miljard email berichten per dag. In 2021 zijn dat er al 320 miljard.  

In 2020 wordt 11x meer data gegenereerd dan in 2011.