MENU SLUITEN
Datavisualisatie: krachtigste tool om kansen en risico's te ontdekken

Datavisualisatie: krachtigste tool voor organisaties om kansen en risico’s te ontdekken

 

We leven in een VUCA-wereld waarin alles teveel, onduidelijk en complex is. Managers worden niet alleen overladen met data, maar ook met meer en meer non-informatie. Die overload maakt het nemen van de juiste beslissingen steeds lastiger. Data, gestructureerd en ongestructureerd, komen met een enorme snelheid op ons af. Er is geen enkele andere manier om al die data te begrijpen dan door de informatie te visualiseren. Datavisualisatie is onze beste tool tegen al die complexiteit. Datavisualisatie is voor organisaties de krachtigste tool om zoveel data te begrijpen. En er kansen en risico’s in te ontdekken.

DOOR: ERIC JANSSEN

10 AUGUSTUS 2018

LEESTIJD: 5 MINUTEN

Tool tegen complexiteit

Organisaties verzamelen enorme hoeveelheden data. Bijvoorbeeld om hun producten te kunnen verbeteren, klanten beter te bedienen, maar ook om zieke patiënten te genezen. 90% van alle data, op dit moment in de wereld, is verzameld in de laatste twee jaar. Big data heet die ontwikkeling.

De enige manier waarop we die data ook echt kunnen begrijpen en daar waarde uit kunnen halen, is door de data te visualiseren. Want alleen door informatie te visualiseren is ons brein in staat om er snel verbanden, patronen en trends in te ontdekken.

Strategisch communicatie design heeft als doel het competitief en innoverend vermogen van organisaties te verbeteren door het analyseren van interne en externe data. Datavisualisatie wordt in deze organisaties niet neergelegd bij enkele ‘data-geeks’. Door er een organisatiebrede competentie van te maken, leert iedereen nietszeggende data om te buigen naar bruikbare informatie. Die bruikbare visuele informatie stelt managers en teams in de hele organisatie in staat om betere vragen te stellen en betere oplossingen te bedenken. Datavisualisatie: onze krachtigste tool om kansen en risico’s te ontdekken in een complexe wereld waarin alles draait om data.