MENU SLUITEN
CWT Travel

Hoe dienstverlener CWT datavisualisatie gebruikt om waarde te creëren

Catalin Ciobanu is directeur Global Product Innovation bij Carlson Wagonlit Travel (CWT), een innoverend bedrijf in zakenreizen, vergaderingen en evenementen. Ciobanu gebruikt datavisualisatie design om diensten van Carlson te verbeteren en waarde te creëren voor klanten en voor de organisatie.

DOOR: ERIC JANSSEN

13 SEPTEMBER 2019

LEESTIJD: 5 MINUTEN

Data in Excel tabellen boden geen inzicht

Catalin Ciobanu, directeur Global Product Innovation bij Carlson Wagonlit Travel, is een voorbeeld van een manager die investeert in datavisualisatie en daar succes mee boekt voor zijn organisatie door diensten te verbeteren en waarde te creëren. Ciobanu analyseert gegevens over reisstress en presenteert de resultaten aan klanten van CWT. Hij zoekt patronen en verbanden in een database van meer dan 80 miljoen reisboekingen. Als voormalig natuurkundige heeft hij geleerd om visueel te denken: “Als natuurkundige analyseerden we enorme datasets en die data konden we niet begrijpen als we ze niet eerst visualiseerden. Toen ik bij Carlson Wagonlit kwam, waren de gegevens aanvankelijk verzameld in tabellen in Excel, daardoor kon ik belangrijke inzichten niet krijgen”.

Reisstress. CWT

Nieuw inzicht. Betere beslissingen.

Bij het voorbereiden van een belangrijk event waarbij hij gegevens zou presenteren aan klanten over wat Carlson Wagonlit had geleerd over zakenreizen en stress, wilde hij het idee overbrengen dat reisstress vooral gaat over mensen. Iedereen bij CWT – dat met 18.000 medewerkers verspreid over 145 landen een groot bedrijf valt te noemen – ging er tot dat moment van uit dat reisstress een positieve correlatie kende: hoe meer we reizen, hoe meer gestrest we zijn. Ciobanu: “We kunnen ‘mensen’ niet weergeven in categorieën in een Excel-tabel of lijn- of staafdiagram, daarom gaf ik ieder individu in de grafiek voortaan weer met een stip. En ook met het gebruik van ‘Wie’ in de titel, wilde ik benadrukken dat het om mensen ging in deze data-analyse. Deze nieuwe visualisatie bood onze klanten een compleet nieuw inzicht, want de grafiek liet zien dat mensen die weinig reizen meer stress ervaren en dat stress normaliseert naarmate mensen meer reizen. Niemand had ooit eerder dit inzicht gekregen op basis van de data. Deze manier van data visualiseren hielp me het idee overbrengen dat reisstress over mensen gaat. De nieuwe kennis leidde tot betere vragen, wierp de juiste discussie op en hielp onze klanten betere beslissingen nemen voor de toekomst. Als gevolg veranderde CWT haar klantprogramma’s, stressprogramma’s en verbeterde de customer journey. Het maakte CWT tot een zeer succesvolle organisatie.”

Ciobanu: “Het management was onder de indruk. Ze zagen vanaf dat moment de toegevoegde waarde van visualisatie en hoe het waarde kon creëren voor onze klanten en voor CWT zelf.”

CATALIN CIOBANU: MIJN ROL IS OM KENNIS OVER TE BRENGEN