MENU SLUITEN

Over B&F

Wij zijn een designbureau en leerplatform toegewijd aan het creëren van positieve impact door visueel- en strategisch communicatie design.

BLACKBIRD & FINCH

Ons verhaal

Het visueel denkvermogen van mensen in het algemeen en de groeiende stroom aan data in het bijzonder, leiden ertoe dat wij als ontwerpers van visuele communicatie een positieve bijdrage willen leveren aan de duidelijkheid, effectiviteit en economische levensvatbaarheid van de alsmaar groeiende stroom aan informatie. Wij willen de stroom informatie begrijpelijk en bruikbaar maken en zo bijdragen aan de kwaliteit van onze samenleving en het leven van mensen.  

 

Blackbird & Finch (B&F) is een Nederlands bureau en leerplatform toegewijd aan het creëren van positieve impact door visueel- en strategisch communicatie design. Wij doen onderzoek naar strategisch communicatie design en hoe het mensen en organisaties helpt beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Via SkillsLab, ons online open leerplatform, delen we die kennis met managers en professionals die op zoek zijn naar een betere manier om data te vertalen naar nieuwe inzichten en kansen.

Visueel communicatie design

Visueel communicatie design is gericht op het creëren van positieve impact door het aantrekken, informeren en motiveren van mensen. Het is gebaseerd op vier belangrijke kernprincipes:

Informatie is de levensader van innovatie

Innovatieve organisaties drijven op informatie. Ze verzamelen data, visualiseren die en ontdekken er nieuwe kansen in. De waardevolle informatie die dat proces oplevert, weten ze vervolgens breed en effectief te communiceren, zodat managers en teams hun kennis kunnen vergroten en hun creatief denken kunnen ondersteunen met feiten in plaats van intuïtie.

Strategisch communicatie design = innovatie

Strategisch communicatie design past ontwerp principes toe op informatie om de innovatieve en competitieve kwaliteiten van organisaties te vergroten. Het analyseren, visualiseren en effectief communiceren van interne en externe data, stelt mensen in staat beslissingen te nemen op basis van feiten in plaats van esthetiek of intuïtie.

Mensen denken visueel

Mensen denken visueel. Visuele informatie helpt mensen complexe informatie sneller te begrijpen en beter te onthouden. Het stelt ons in staat betere en snellere beslissingen te nemen.

Design ≠ mooi maken. Dat heet decoratie.

Design is een denkproces. Informatie design is het proces waarin wordt nagedacht over het vertalen van data naar bruikbare, waardevolle informatie die maximaal bijdraagt aan het succes van mensen en organisaties.

Strategisch communicatie design: data vertalen naar nieuwe inzichten die resultaat opleveren.

BLACKBIRD & FINCH

B&F SkillsLab

B&F SkillsLab wil een open online leerplatform zijn voor managers, financials, marketeers en andere professionals die op zoek zijn naar een betere manier om data en nieuwe inzichten effectief te communiceren en presenteren. De SkillsLab is er voor professionals met een belangstelling voor data-gedreven oplossingen. Wat ons bindt, is onze overtuiging dat effectieve visuele communicatie en presentatie een steeds belangrijkere rol zal spelen in de manier waarop we leven, werken en denken.

Share what you know, learn what you don’t

‘Share what you know, learn what you don’t’ is ons mantra voor het delen van kennis. Onze SkillsLab is er voor het delen van kennis. Tegelijkertijd willen we, door voortdurend onderzoek, nieuwe kennis en tools blijven ontwikkelen die mensen en organisaties helpen betere en snellere beslissingen te nemen.