MENU SLUITEN

Over B&F

Wij zijn een Nederlands bureau voor data, informatie en strategie. Wij doen onderzoek naar strategisch informatie design en hoe het mensen en organisaties helpt betere beslissingen te nemen. Via de SkillsLab delen we die kennis met managers en professionals die op zoek zijn naar een betere manier om data te vertalen naar nieuwe inzichten en data-gedreven oplossingen voor hun team en organisatie.

Strategisch informatie design

Strategisch informatie design is een belangrijke stap in het ontwikkelen van data-gedreven teams. Het is B&F's methodiek om data te transformeren naar bruikbare informatie. In dat transformatieproces staat de gebruiker altijd centraal: managers en teams ontvangen bruikbare informatie die ze in staat stelt om betere vragen te stellen, betere discussies te voeren en uiteindelijk betere beslissingen te nemen. Beslissingen die maximaal bijdragen aan de realisatie van strategische organisatiedoelen. Strategisch informatie design is gebaseerd op vier belangrijke kernprincipes:

Informatie is de levensader van innovatie.

Innovatieve organisaties drijven op informatie. Ze verzamelen data, visualiseren die en ontdekken er nieuwe kansen in. De waardevolle informatie die dat proces oplevert, weten ze vervolgens breed en effectief te communiceren, zodat managers en teams hun kennis kunnen vergroten en hun creatief denken kunnen ondersteunen met feiten.

Strategisch design gaat om effectieve communicatie.

Strategisch design heeft als doel belangrijke informatie te communiceren op de meest effectieve manier. Het stelt mensen en organisaties in staat beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op data in plaats van esthetiek of intuïtie.

Informatie is meer dan gegevens.

Informatie is meer dan gegevens. Informatie is vooral bruikbaar. Het draagt bij aan kennis van mensen en organisaties. Alleen als we in staat zijn data om te buigen naar waardevolle informatie en kennis zullen we nieuwe kansen kunnen ontdekken.

Design is niet informatie 'mooier' maken. Dat heet decoratie.

Design is een denkproces, een mindset, een manier van denken. Informatie design is het proces waarin aanvankelijk nietszeggende data wordt getransformeerd naar bruikbare, waardevolle informatie die maximaal bijdraagt aan het succes van mensen en organisaties.

Share what you know, learn what you don't.

BLACKBIRD & FINCH

Wie wij zijn

B&F SkillsLab wil een community vormen voor financials, strategen, marketeers, designers, managers, ondernemers en verder iedereen die wel eens data communiceert. Allemaal professionals met een sterke belangstelling voor data-gedreven oplossingen. Wat ons bindt, is onze gezamenlijke overtuiging dat data en kennis een steeds belangrijke invloed gaat hebben op onze manier van leven, werken en denken.

Onze ambitie

"Share What You Know, Learn What You Don't"

Dat is ons mantra voor het delen van kennis. Met onze SkillsLab willen we managers, professionals en iedereen die geïnteresseerd is in data-gedreven oplossingen, een leerplatform bieden voor het delen van kennis op het gebied van data, informatie en strategie. Tegelijkertijd blijven we onze expertise op het gebied van strategisch informatie design, door voortdurend onderzoek, verder uitbreiden.

Data speelt een steeds belangrijkere rol in ons werk, in ons leven en in het onderwijs. Daarom bevorderen we de dialoog over het belang van visueel denken en visueel communiceren van data. We organiseren interactieve workshops voor leerlingen en studenten en laten zien hoe informatievisualisatie hen helpt bij hun studie en hun latere carrière.

Vaak vergeten we dat data ook een menselijke kant hebben. En die willen we óók laten zien. Data vertegenwoordigen namelijk het echte leven. Ze zijn een momentopname van de wereld waarin we leven en werken, net zoals een foto een moment in de tijd vastlegt. Data zijn tijdelijke aanduidingen voor iets anders; ze zijn een manier om menselijk handelen te meten en vast te leggen. Ook in ons dagelijks leven helpen data ons betere beslissingen te nemen voor de toekomst.