MENU SLUITEN

Over B&F

Wij zijn een Nederlands design- en researchbureau voor data, informatie en strategie. Wij helpen mensen en organisaties betere en snellere beslissingen nemen door data- en informatie design.

Strategie voor een innoverende datavisualisatie cultuur

Organisaties die willen groeien en beslissingen willen nemen op grond van data in plaats van intuïtie, helpen we transformeren naar een meer data-gedreven organisatiecultuur. We ontwikkelden een eigen uniek datavisualisatie framework dat managers en teams de juiste tools in handen geeft om belangrijke data te visualiseren en effectief te communiceren met klanten, collega's en andere stakeholders. Door het formulieren en succesvol implementeren van een datavisualisatie strategie helpen we leiders van organisaties bouwen aan een innoverende datavisualisatie cultuur. In zo'n datavisualisatie cultuur zullen bestuurders, managers en teams betere vragen stellen, betere discussies voeren en betere beslissingen nemen. De datavisualisatie strategie is gebaseerd op drie belangrijke kernprincipes:

Informatie is de levensader van innovatie.

Innovatieve organisaties drijven op informatie. Ze verzamelen betekenisvolle data, visualiseren die en ontdekken er nieuwe kansen in. De waardevolle informatie die in dat visualisatieproces ontstaat, weten ze vervolgens breed en effectief te communiceren, zodat managers en teams hun kennis kunnen vergroten en creatief denken kunnen ondersteunen met feiten.

Datavisualisatie gaat niet om data, maar om mensen.

Datavisualisatie voor ons, betekent: mensen in de data dingen laten zien, die ze eerder niet zagen. Om ze te helpen betere vragen te stellen, betere discussies te voeren en uiteindelijk betere beslissingen te nemen.

Datavisualisatie is meer dan investeren in nieuwe software.

Het creëren van een high performing data-gedreven organisatie vereist meer dan het aanschaffen van een nieuw software programma voor data-analyse. Om als organisatie in staat te zijn om op alle niveau's nieuwe kennis te halen uit data vereist een innoverende datavisualisatie cultuur. Dat is een cultuur waarin iedereen in de organisatie belangrijke informatie op de meest effectieve manier weet te communiceren met anderen.

We willen mensen en organisaties helpen slimmere beslissingen te nemen.

BLACKBIRD & FINCH

Onze ambitie

Van het op de kaart zetten van informatie design tot het formuleren van een datavisualisatie strategie voor ondernemingen: Blackbird & Finch loopt voorop als het gaat om veranderingen op het gebied van strategisch informatie design. Als designbureau en kennisplatform doen we onderzoek en geven we nieuwe inzichten op het gebied van design van data, informatie en strategie.
Omdat we graag willen dat iedere leerling of student in een vroeg stadium zelf kan ervaren hoe waardevol (en vooral ook leuk) visueel denken en -communiceren is voor hun eigen leerprestaties en hun latere toekomst, geven we presentaties en interactieve workshops op scholen en universiteiten. Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe onze samenwerking er uit zou kunnen zien. We willen de dialoog bevorderen over de waarde en toepassing van visueel denken en - communiceren in onderwijs, sociaal maatschappelijke kwesties en werk.

Wie wij zijn

Wij zijn een community van designers, financials, coaches, marketeers, docenten, ondernemers, 'data-geeks' en meer. Het is de sterke overtuiging van de positieve impact die data- en informatie design heeft, die we gezamenlijk delen en ons werk zo beïnvloedt.

Wat we denken

Mensen denken visueel.

B&F creëert een leerplatform en ontwikkelt tools die visueel denken en visueel communiceren van data en informatie bevorderen.

Innovatie drijft op kennis.

B&F leert professionals nietszeggende data om te buigen naar waardevolle informatie. Informatie die leidt tot meer kennis en inzicht. Data worden gebruikt om nieuwe kansen te ontdekken die bijdragen aan meer innovatie.

Business needs design.

B&F brengt business en design bij elkaar. De tijd dat producten en diensten centraal stonden, is definitief voorbij. Het zijn mensen die centraal staan. We creëren betekenisvolle klantervaringen door belangrijke informatie beter uit te leggen aan mensen.

Visualisatie: tool tegen complexiteit.

B&F helpt organisaties de almaar groeiende hoeveelheid complexe data beter te begrijpen. Daarvoor gebruiken we de beste tool tegen complexiteit: visualisatie van data.

Effectieve communicatie: niet vanzelf.

B&F ontwikkelt frameworks, toolkits en processen die effectieve communicatie van data mogelijk maken. Effectieve communicatie van data gebeurt niet vanzelf, het is het resultaat van een bruikbaar framework en goed werkend data-design proces.

Informatie design begint bij mensen.

B&F plaatst mensen centraal. Data- en informatie design gaat om mensen, niet om data. We helpen mensen dingen te zien in de data, die ze eerder niet zagen zodat ze betere en snellere beslissingen kunnen nemen.