MENU SLUITEN

Delta Lloyd bindt klanten door betere uitleg

CLIENT

Delta Lloyd

CLIENTVRAAG

Leg een complex pensioenadministratiesysteem uit aan nieuwe klanten

RESULTAAT

Heldere visuele uitleg van een veelomvattend administratiesysteem

TEAM

Dave Bril, Catharien Hamerslag, Eric Janssen

Delta Lloyd | Nationale Nederlanden

Delta Lloyd is de grootste groeier in de Nederlandse pensioenverzekeringsmarkt en verzorgt voor ruim 130.000 mensen het inkomen voor later. Vier jaar op rij is Delta Lloyd door pensioenadviseurs gekozen tot beste pensioenverzekeraar en zijn ze bekroond met diverse communicatieprijzen. In 2017 is Delta Lloyd samen gegaan met Nationale Nederlanden.

 

We willen complexiteit terugdringen

‘De wereld van pensioen is vaak erg complex. Wij helpen onze klanten met het terugdringen van die complexiteit. Waar kun je dan beter beginnen dan bij de uitleg van je eigen diensten? We hadden behoefte aan een duidelijke uitleg van ons administratiesysteem’ zegt Dave Bril, corporate client consultant bij Delta Lloyd. ‘Voor het bedenken en ontwerpen van die uitleg schakelden we B&F in’.

Hoe maak je in één beeld duidelijk hoe een ingewikkeld administratieplatform is gekoppeld aan verschillende systemen, adviseurs, werkgevers en deelnemers, rapportages, vermogensbeheer, excasso-, incasso- en salarispaketten? Het lijkt een onmogelijke opdracht, maar niet voor B&F.

DAVE BRIL
SENIOR CONSULTANT CORPORATE CLIENTS
DELTA LLOYD

Klanten hebben behoefte aan duidelijkheid

In moeilijke besluitvormingsprocessen hebben klanten vooral behoefte hebben aan oriëntatie en duidelijkheid. Met die kennis in gedachte ontwerpen designers van B&F samen met het team van Delta Lloyd een heldere presentatie door de complexe weergave van het administratiesysteem om te buigen naar een heldere visuele uitleg. Dat helpt klanten zien hoe Delta Lloyd in staat is complexiteit te reduceren en dat helpt ze kiezen voor ons merk.

Administratiesysteem Delta Lloyd
DE OUDE COMPLEXE WEERGAVE VAN HET ADMINISTRATIESYSTEEM LEIDT TOT EEN WARRIG EN ONZEKER GEVOEL BIJ KLANTEN
Visuele uitleg administratiesysteem
DE NIEUWE VERBETERDE UITLEG VAN HET ADMINISTRATIESYSTEEM: INFORMATIE DESIGN LEIDT TOT BEGRIJPELIJKE EN BRUIKBARE INFORMATIE