MENU SLUITEN

UM helpt jonge studenten betere keuzes maken

CLIENT

Maastricht University Faculty of Law

CLIENTVRAAG

Ontwerp een aantrekkelijk communicatiemiddel dat de rechtenstudie op een heldere manier uitlegt aan nieuwe studenten

RESULTAAT

“FAST FACTS” is een heldere visuele uitleg van de rechtenstudie die gebruikt wordt tijdens de Bachelor’s Open Day en internationale studentenbeurzen

TEAM

Colette Verlinden, Celine Graven, Anouk Heuts, Eric Janssen

Maastricht University Faculty of Law

Universiteit Maastricht (UM) is met bijna 50% buitenlandse studenten de meest internationale universiteit van Nederland. De universiteit staat internationaal bekend om haar innovatief onderwijsmodel en wordt gezien als een van de beste jonge universiteiten wereldwijd.

 

Tijdens de jaarlijkse Open Bachelordag van UM doen jonge studenten veel nieuwe indrukken op. Ze komen vooral om sfeer te proeven. Het lezen van dikke brochures met veel tekst zit er op zo’n dag dan niet in, want het lezen van lange teksten slaan ze liever over. Uit onderzoek blijkt dat als een document bestaat uit 500 woorden tekst, 80% van de mensen niet bereid is het te lezen.

 

De rechtenfaculteit van UM was daarom op zoek naar een andere manier van communiceren. Een manier die beter aansluit op de behoefte van de jonge student en die past bij het innovatieve karakter van een moderne universiteit. UM en B&F werkten samen om de informatie over de opleiding toegankelijker en betekenisvoller te maken.

 

Hoe maak je informatie betekenisvol?

Aanvullend design-onderzoek van B&F gaf inzicht in wat jonge studenten verstaan onder ‘betekenisvolle’ informatie:

– geen stockfoto’s van mooie, maar onwerkelijke modellen
– geen ongeloofwaardige promotieteksten
– een eerlijke vergelijking met andere universiteiten en opleidingen
– geen dikke brochures met lange teksten, maar informatie die toegankelijk en snel te begrijpen is

Door de visueel aantrekkelijke uitleg (veel beeld, weinig tekst) zijn wij ervan overtuigd dat dit een communicatiemiddel is waarmee wij onze doelgroep optimaal kunnen bereiken.

COLETTE VERLINDEN
MARKETING COMMUNICATIONS OFFICER
MAASTRICHT UNIVERSITY FACULTY OF LAW

We willen studenten helpen betere keuzes te maken

Oude brochures met veel tekst werden getransformeerd naar een heldere visuele uitleg van de inhoud van de studie, studentenbaantjes, studentenleven en kansen voor de toekomst. De visuele informatie kunnen studenten snel tot zich nemen en dat stelt ze in staat om tijdens de Open Bachelor Dag gerichtere vragen te stellen. De visuele informatie helpt studenten ook om de opleiding thuis beter uit te leggen aan ouders en vrienden.

 

‘FAST FACTS’ is ook vertaald naar het Engels en gebruiken we nu tijdens presentaties op (internationale) studentenbeurzen’ aldus Celine Graven, marketing en communications advisor bij de rechtenfaculteit.

Visueel communicatie design helpt studenten betere keuze maken.

CELINE GRAVEN
MARKETING AND COMMUNICATIONS ADVISOR
MAASTRICHT UNIVERSITY