MENU SLUITEN

SkillsLab

 

B&F SkillsLab is een open leerplatform voor visueel- en strategisch communicatie design. Stel, je hebt een heleboel data en je hebt er belangrijke nieuwe inzichten in ontdekt. Hoe je die nieuwe inzichten vervolgens communiceert, bepaalt uiteindelijk de impact van je boodschap. SkillsLab is een open kenniscentrum voor managers en professionals die data effectief willen communiceren.

Effectief communiceren van data wordt essentieel

Marketing, finance, procurement of IT: in bijna alle functies wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van data voor het nemen van beslissingen. Als je als manager groeit in je loopbaan, krijg je bovendien nog eens te maken met het presenteren van data. Effectief data kunnen presenteren is belangrijk, want de acties die je vandaag aan anderen vraagt om te ondernemen, zullen toekomstige data doen veranderen.

SkillsLab voor effectief communiceren en presenteren van data

Data kunnen communiceren op een manier die impact heeft, vraagt skills van managers die verder reiken dan alleen het visualiseren van gegevens (datavisualisatie). Strategisch communicatie design richt zich naast het visualiseren van data ook op het effectief communiceren en inbedden van nieuwe inzichten en kansen in de bedrijfscultuur.

 

Mensen overtuigen met data is een vaardigheid die we op school niet hebben geleerd. Maar het is wel een skill die onmisbaar is in een wereld waarin alles draait om data. Ondanks het toenemend belang van data, ontbrak het nog steeds aan een open leerplatform. B&F wil die leemte opvullen door professionals een SkillsLab te bieden waar ze tools, informatie en advies kunnen vinden over het effectief communiceren en presenteren van data. Het beheersen van deze communicatieskill helpt managers data vertalen naar nieuwe inzichten en nieuwe kansen. En wie in staat is kansen te ontdekken en effectief te communiceren helpt zijn team, de organisatie en zijn persoonlijke carrière vooruit.

Nieuwste artikelen

Datavisualisatie: krachtigste tool om kansen en risico's te ontdekken

DATA-GEDREVEN BESLUITVORMING

Datavisualisatie: beste tool tegen toenemende complexiteit

Met zoveel data, is visualisatie onze sterkste tool tegen complexiteit.

>

Big data, strategisch communicatie design en service design voor waardecreatie

WAARDECREATIE

CWT: ‘Strategisch communicatie design helpt waarde creëren’

Hoe CWT strategisch communicatie design inzet om waarde te creëren.

>

Waarom is visueel communiceren en presenteren ineens zo belangrijk?

DATAVISUALISATIE DESIGN

Visueel denken en communiceren van data steeds belangrijker

Waarom is datavisualisatie ineens zo belangrijk? Waarom nu?

>

We hebben executives nodig die onze organisatie kunnen leiden op grond van data. En we hebben managers nodig die ons bedrijf kunnen organiseren en structureren rond data.

MARC BENIOFF, CEO SALESFORCE

De hoeveelheid data groeit harder met de dag. Dit zijn enkele cijfers:

90% van alle data in de wereld is verzameld in de laatste 2 jaar.

Er zijn 9 miljard mobiele telefoon verbindingen in de wereld.

In 2020 versturen we 306 miljard email berichten per dag. In 2021 zijn dat er al 320 miljard.  

In 2020 wordt 11x meer data gegenereerd dan in 2011.