MENU SLUITEN

SkillsLab's Leerervaring

Ontworpen om je van leren naar toepassen te brengen

DNA methode: Data naar Actie

BF. begon in 2014 als informatieontwerp bureau dat complexe data vertaalde naar heldere bruikbare inzichten. In onze SkillsLab kun je nu de methode leren en de mindset ontwikkelen die BF. gebruikt om organisaties te helpen het maximale uit data te halen.

Moderne leerervaring

We hebben onze kennis van informatieontwerp gecombineerd met wetenschappelijk inzicht op het gebied van succesvol leren en hebben een unieke leerervaring ontwikkeld die past in de drukke agenda van jouw team. Door nieuwe concepten in de praktijk toe te passen op een real life case study, ontwikkel je je communicatieve vaardigheden en neem je afstand van de klassieke ‘omdat we het altijd zo deden’ manier van werken. Het is door momenten waarop dingen niet lukken, je een betere oplossing ziet of je buiten je comfortzone treedt, dat je écht leert.

BF. SkillsLab moderne Leerervaring

De SkillsLab lessen zijn ontworpen om traditionele aannames op de proef te stellen en een nieuwe effectieve en overtuigende manier van data communiceren te introduceren. Je leert van professionals die de DNA-methode elke dag in hun eigen werk toepassen en een passie hebben voor lesgeven aan teams en aan (hoge)scholen en universiteiten.

 

Op basis van ‘best practices’ op het gebied van leren, ondergaan SkillsLab leerlingen de leercyclus van Zien, Proberen, Delen en Reflecteren.

Zien

We betrekken deelnemers voortdurend in de online workshop door inspirerende praktijkvoorbeelden, slimme tips en ook humor. Elke les start met een korte uitleg over het waarom, hoe en wat van een specifiek onderwerp. We brengen alles tot leven door middel van een actuele real life case study, zodat je kunt zien hoe anderen deze kennis in hun werk toepassen.

Data communiceren DNA-methode Proberen

Proberen

Niemand ontwikkelt spieren door te kijken naar hoe andere mensen sporten. Datzelfde geldt voor de nieuwe concepten die je in onze SkillsLab leert. Voordat je anderen kunt overtuigen met data, zul je het eerst moeten proberen. We doen dat door te oefenen. Individueel en ook in groepjes samen met andere deelnemers. We bieden de workshop online aan zodat mensen niet onnodig hoeven te reizen en kunnen deelnemen in het comfort van hun eigen huis. En om de leerstof echt tot leven te brengen hebben we veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van een praktische toolkit, die je ook na de workshop nog veelvuldig kunt gebruiken in je dagelijkse werk.

Data communiceren DNA-methode Delen

Delen

Overdracht van kennis krijgt een stevigere basis door interactie met anderen. Dat is het uitgangspunt van onze training. Als deelnemer leer je over een nieuw concept en door wat je geleerd hebt te delen met anderen bouw je echt diepgaande kennis op. We bouwen bewust momenten in van individueel leren en van groepsleren. Tijdens de cursus delen deelnemers hun werk en bouwen ze aan vertrouwen om datagedreven aanbevelingen te presenteren aan anderen.

Data communiceren DNA-methode - Reflectie

Reflecteren

Studenten die zich bewust zijn van nieuwe denkprocessen en doen aan reflectie, halen het meeste uit een training. Ook zullen ze straks in de praktijk succesvoller zijn in het toepassen van die denkprocessen in een nieuwe context. Daarom hebben we een verscheidenheid aan reflectieve activiteiten in onze cursus ingebouwd om je te helpen het verband te leggen van de DNA-methode naar jouw eigen specifieke werkuitdagingen. Wij geloven erin professionals de juiste tools en processen in handen te geven zodat ze straks in hun eigen werkomgeving echt impact kunnen creëren met data.

Wat deelnemers zeggen

"Deze gestructureerde manier van leren vond ik super. De uitleg was heel duidelijk en het tempo was precies goed".

Nicole V.
Sr HR specialist

"Goede afwisseling tussen uitleg en oefening. De praktische oefeningen geven me de skills en het vertrouwen om in mijn werk klanten te overtuigen met data".

Mark van R.
Marketing manager

"In geen enkele sessie heb ik de aandacht verloren. Door de prettige afwisseling van voorbeelden, oefeningen en besprekingen blijf je bij de les. Dit is een heel prettige en enthousiasmerende manier van leren".

Vincent S.
Adviseur interne communicatie

 

Leer van experts

BF. is een informatiedesign bureau dat een analytische- en creatieve denkmethode hanteert om data te vertalen naar bruikbare inzichten. Onze trainers en adviseurs zijn professionals die:

Teams coachen voor een datagedreven mindset, zodat organisaties kunnen innoveren en groeien met data

Expert zijn in het toepassen van het DNA model in finance, marketing, operations, educatie en technologie

Trainingen geven aan organisaties in alle sectoren en gastcolleges verzorgen aan universiteiten en (hoge)scholen

BF. SkillsLab
Clarify Data. Amplify Impact.