MENU SLUITEN
VUCA-wereld: teveel, onzeker, onvoorspelbaar en continu veranderlijk

Waarom organisaties beter willen worden in het visualiseren van data

We leven in een VUCA-wereld waarin alles teveel, onduidelijk en complex is. Managers worden overladen met data en non-informatie, wat het nemen van goede beslissingen alleen maar moeilijker maakt. Organisaties verzamelen inmiddels zoveel gegevens, dat er geen enkele andere manier is om al die data te begrijpen dan door de informatie te visualiseren. Datavisualisatie is onze beste tool tegen al die complexiteit. Het is voor organisaties de krachtigste tool om zo'n grote hoeveelheid data te begrijpen en om er kansen en risico's in te ontdekken.

DOOR: ERIC JANSSEN

10 AUGUSTUS 2018

LEESTIJD: 3 MINUTEN

Tool tegen complexiteit

Organisaties verzamelen enorme hoeveelheden data. Bijvoorbeeld om hun producten te kunnen verbeteren, klanten beter te bedienen, maar ook om patiënten beter te helpen. 90% van alle data, op dit moment in de wereld, is verzameld in de laatste twee jaar. Big data heet die ontwikkeling.

De enige manier waarop we die data ook echt kunnen begrijpen en daar waarde uit kunnen halen, is door de data te visualiseren. Want alleen door informatie te visualiseren is ons brein in staat om er snel verbanden, patronen, trends en uitzonderingen in te ontdekken.

Door datavisualisatie niet neer te leggen bij enkele ‘data-geeks’, maar er een organisatiebrede competentie van te maken, kan iedereen in de organisatie leren om nietszeggende data om te buigen naar bruikbare informatie en waardevolle kennis. Bruikbare visuele bedrijfsinformatie stelt managers en teams in de hele organisatie in staat om betere vragen te stellen, betere discussies te voeren, betere oplossingen te bedenken en slimmere keuzes te maken.

Links