MENU SLUITEN

Jules tilt klantbeleving naar hoger niveau

CLIENT

Jules in samenwerking met AON Hewitt en Nuffic

CLIENTVRAAG

Verbind het merk ‘Jules’ met onze missie: ‘Wij helpen studenten 24/7’

RESULTAAT

“Everything a Student Needs to Know about…” is een visuele campagne die complexe Nederlandse regelingen begrijpelijk uitlegt aan internationale studenten. Door studenten op deze manier te helpen een probleem op te lossen krijgt het merk ‘Jules’ een gezicht

TEAM

Karin van der Ven, Robert Hoogenboom, Tamara Rolen, Sidney Henriquez, Thomas Bartels, Eric Janssen

Jules

Jules is een snelgroeiend studentenservicebureau met onder andere vestigingen in Maastricht, Aken en Venlo. Jules helpt zo’n 7.000 jonge studenten met een zorgeloze start van hun studie in een vreemde (buitenlandse) stad. Daarnaast vervult het bureau met innovatieve diensten een belangrijke rol in de Euregio door wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

 

AON Hewitt

AON, met de hoofdzetel in Londen, is met 66.000 medewerkers een van de grootste financiële dienstverleners in de wereld. AON’s missie: “we serve clients with a consistent, high-quality and engaging experience with each interaction”.

Door samen te werken met B&F hebben we het merk Jules een gezicht gegeven. Wij zijn anders gaan denken over communicatie. Voortaan betere uitleg en meer visueel. Dat past bij onze doelgroep en bij Jules.

KARIN VAN DER VEN
MANAGING DIRECTOR JULES
GEKOZEN ZAKENVROUW MIDDEN- EN ZUID LIMBURG

Adverteren werkt niet meer

Het verhaal van je organisatie of merk is niet alleen wat je mensen vertelt. Het is wat mensen geloven over jou op basis van de signalen die je als merk zendt. Door studenten op een onverwachte manier te helpen een probleem op te lossen, ontstaat er een band en wordt het vertrouwen in het merk Jules sterker.

 

Karin van der Ven, managing director Jules: ‘Studenten zijn weliswaar altijd en overal bereikbaar, maar ze zijn lastig te bereiken. Met advertenties bereik je studenten in ieder geval niet meer, want die negeren ze. Bovendien stellen studenten steeds hogere eisen aan de manier van communiceren. Ze willen snel, duidelijk en to-the-point geïnformeerd worden. Samen met B&F hebben we een visuele campagne ontwikkeld onder de naam “Everything a Student Needs to Know About…”. Daarin leggen we diverse complexe Nederlandse regelingen uit aan internationale studenten die in Nederland komen studeren. De complexe huurtoeslag, de zorgverzekering en de Nederlandse studiefinanciering. Al die regelingen zijn zó complex dat ze bijna niet zijn uit te leggen. Door met B&F samen te werken zijn we anders gaan denken over communicatie: minder adverteren en meer uitleg. En vooral visueel. Met hulp van deze explanation graphics kunnen we nu iedere complexe regeling heel eenvoudig en in no-time uitleggen aan studenten. Op deze manier kunnen we ons als merk Jules verder differentiëren en een emotionele connectie opbouwen met studenten, de mensen die we graag willen helpen. We horen het nu iedere dag opnieuw: studenten zijn ons dankbaar voor de bijzonder heldere uitleg.’

Old rule of marketing: interrupt by advertising.
New rule of marketing: inform to educate.

Informatie design leidt tot positieve klantbeleving

‘Door onze samenwerking met B&F zien we visueel communicatie design als dé manier om onze doelgroep te helpen complexe informatie snel te begrijpen en beter te onthouden. Samen met B&F bogen we lange onduidelijke ambtelijke teksten om naar heldere visuele uitleg. Studenten weten vaak niet dat ze in aanmerking komen voor huurtoeslag. Door informatie op deze verhelderende manier te presenteren, kan Jules ze daar heel goed over informeren. Met de hulp van B&F leggen we een ingewikkeld probleem eenvoudig uit en dat waarderen studenten enorm. Zo tillen we het niveau van de klantbeleving naar een hoger niveau’ vertelt Karin van der Ven.

Karin van der Ven, directeur Jules
B&F heeft ons overtuigd van de kracht van deze manier van communiceren. Met hun expertise op het gebied van informatie design maken ze complexe informatie heel toegankelijk en bruikbaar. Onze klanten zijn ons daar dagelijks dankbaar voor.

KARIN VAN DER VEN
MANAGING DIRECTOR JULES
GEKOZEN ZAKENVROUW MIDDEN- EN ZUID LIMBURG

De nieuwe studiefinanciering
UITLEG VAN DE NIEUWE STUDIEFINANCIERING IN EEN INFOGRAPHIC DIE STUDENTEN MAKKELIJK DELEN VIA HUN SMARTPHONE