MENU SLUITEN

Ontwerpen van een presentatie die merkdenken bevordert

CLIENT

Ranpak

CLIENTVRAAG

Ontwerp een presentatie over het belang van merkmanagement in B2B

RESULTAAT

‘Grow by telling the story right’ is de titel van de presentatie die uitlegt waarom een consistent merkverhaal belangrijk is, hoe het mensen inspireert en organisaties helpt groeien

TEAM

Malu Limpens, Esther Roemers, Bas Oberndorff, Eric Janssen

Ranpak

Met wereldwijd meer dan 250 distributiepartners is Ranpak leider in duurzame verpakkingsoplossingen. Ranpak werkt aan nieuwe innovatieve producten die verpakken steeds efficiënter maken.

De verpakkingsindustrie is een markt die voldoet aan alle kenmerken van een volkomen concurrentie:

– veel aanbieders en een lage toetredingsdrempel
– producten (verpakkingsmateriaal) zijn homogeen
– vragers en aanbieders zijn goed geïnformeerd

Hevige concurrentie zorgt al jaren voor prijsdruk in de markt. “Een duidelijk merk zal ons helpen te laten zien hoe Ranpak de wereld een beetje beter wil maken en wat we graag voor onze klanten willen betekenen” zegt Malu Limpens, marketing communication manager bij Ranpak. Om uit te leggen waarom een merk zo belangrijk is in B2B en hoe het mensen binnen en buiten de organisatie kan inspireren, zocht Ranpak de samenwerking met Blackbird & Finch.

B&F helpt het marketing- en communicatieteam van Ranpak met het opzetten van een presentatie voor het directieteam. Als belangrijk onderdeel van de ontwerpfase doet Ranpak en B&F uitgebreid onderzoek naar de huidige positionering en imago van het bedrijf.

B&F heeft ons zeer effectief geholpen bij het opzetten van een presentatie over het belang van een sterk merk.

MALU LIMPENS
MARKETING & COMMUNICATION MANAGER
RANPAK

Merk fungeert als kompas

Een klassieke opvatting over marketing is dat het zich dient te richten op het creëren van de belofte aan klanten. Het blijkt echter dat organisaties die zich meer richten op het invullen van de belofte succesvoller zijn op lange termijn. Organisaties die voortdurend werken aan die invulling vormen een sterk merk. Een merk fungeert als kompas en inspireert mensen binnen en buiten de organisatie. Het is de aanjager van innovatie en zorgt voor groei.

EEN PRESENTATIE MET IMPACT VRAAGT GRONDIGE VOORBEREIDING
EEN PRESENTATIE MET IMPACT VRAAGT GRONDIGE VOORBEREIDING
B&F combineert een sterk strategisch inzicht met klantgericht denken.

MALU LIMPENS
MARKETING & COMMUNICATION MANAGER
RANPAK